Busschutter krijgt celstraf van ruim 13 jaar

ALMERE • Wo 13 mei 2015 | 13:42 • Woensdag 13 mei 2015 | 13:42
De man die in februari 2014 een schot loste in een stadsbus in Almere moet voor 13 jaar en 4 maanden de cel in. Dat heeft het gerechtshof in Leeuwarden woensdagmiddag bepaald. De celstraf in hoger beroep is lager dan de 15 jaar cel waarvoor de man in eerste instantie is veroordeeld door de rechtbank in Lelystad.

Die straf kreeg hij voor poging tot doodslag én poging tot moord. De man kreeg in februari 2014 in de bus bij station Almere centrum ruzie met een andere passagier. Hij voelde zich bedreigd en wilde de andere man neerschieten met een pistool. Toen hij schoot trof hij zonder opzet een andere passagier in haar rug. Die vrouw zit sindsdien in een rolstoel.

De lagere gevangenisstraf is het gevolg van uitspraken van de Hoge Raad. Daardoor zijn de eisen om een moord te kunnen bewijzen aangescherpt. De poging tot moord op de buspassagier is daarom niet bewezen, doodslag wel.




WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel