Van Klaveren wil debat over actie Greenpeace

ALMERE • Do 14 mei 2015 | 10:19 • Donderdag 14 mei 2015 | 10:19
VNL-Tweede Kamerlid Joram van Klaveren uit Almere wil een debat over de actie van Greenpeace van afgelopen dinsdag. De actiegroep gooide grote zwerfkeien in de Noordzee, uit protest tegen 'het gebrek aan daadkracht van de Nederlandse regering om de Noordzeenatuur te beschermen'.

Volgens Van Klaveren werden 'onze vissers' door de actie gedwarsboomd. De Almeerder is niet de enige Flevolander die kritiek heeft op Greenpeace. Zo heeft Anja Keuter van visserijbedrijf Keuter BV uit Urk laten weten aangifte te doen tegen de milieuorganisatie. Volgens haar zijn bewust de levens van Noordzeevissers in gevaar gebracht door de actie. Zij ging woensdagavond met Greenpeace in debat tijdens het tv-programma Pauw op NPO 1.

Ook Pim Visser van Visned vreest voor de veiligheid van de vissers. Volgens hem kunnen de netten van kotters achter de keien blijven haken, waardoor kleine vissersboten zelfs kunnen omslaan.












WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel