Afshin Ellian wint Pim Fortuyn prijs

Almere 15 mei 2015
Rechtsfilosoof Afshin Ellian uit Almere heeft de eerste Pim Fortuyn Prijs gekregen. Ellian schijft columns voor Elsevier en is hoogleraar aan de Universiteit Leiden.

Volgens de jury waarschuwt Ellian in zijn publicaties 'helder en zonder poespas' voor het gevaar van het gewelddadige islamisme. De geboren Iraniër 'weet uit eigen ervaring wat het is om te leven onder een meedogenloze islamitische cultuur.' Ellian combineert volgens de jury 'zijn intellectuele bagage en moed met een bijzonder scherpe pen en oog voor de zorgwekkende realiteit.' Hij laat zich niet laat afschrikken door 'verkettering van diverse kanten'.

De Pim Fortuyn Prijs is bedoeld voor opiniemakers, politici of bestuurders die verwant zijn met het gedachtegoed van Fortuyn en dat ook uitdragen. De prijs bestaat uit een kleine replica van het standbeeld van Fortuyn dat in Rotterdam staat. In de jury zaten broer Marten Fortuyn, oud-LPF'er en Leefbaar Rotterdam-wethouder Joost Eerdmans, oud-politica Rita Verdonk en Telegraafcolumnist Rob Hoogland.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer