Wisselende resultaten van handelsmissie China

FLEVOLAND • Ma 25 mei 2015 | 18:35 • Maandag 25 mei 2015 | 18:35
De provinciale handelsmissie naar China vorig jaar september heeft wisselende resultaten opgeleverd. Vier Flevolandse bedrijven gingen mee naar de oostelijke provincie Zhejiang.

Het Almeerse bedrijf Black Box Logistics wilde exporteurs verleiden om samen Europa te veroveren. Dat is niet gelukt, omdat de Chinezen die stap nog niet wilden zetten.

Zuidberg Frontline Systems uit Ens heeft wél zichtbaar resultaat geboekt. Dong Feng, één van de grootste tractorfabrikanten van China, gaat één type tractor aanpassen zodat het fronthefsysteem van Zuidberg erop past. Daardoor kan er ook aan de voorkant van de tractor een ploeg of ander landbouwwerktuig opgezet worden. Als dat de Chinezen goed bevalt zullen ook grotere en duurdere tractoren de fronthefsystemen van Zuidberg gaan gebruiken.

Wittenburg BV uit Zeewolde heeft een zogeheten 'non disclosure agreement' gesloten met de Chinese farmaceut Double Dove. Daardoor is niet duidelijk wat de samenwerking met de Chinezen precies inhoudt. Het bedrijf uit Zeewolde maakt infuuszakken, injectienaalden en oordopjes. De verwachting is dat binnen nu en jaar de vruchten geplukt kunnen worden van de samenwerking.

HBO-instelling CAH Vilentum is samen met een toeristische hogeschool in de provincie Zhejiang aan het onderzoeken of Chinese studenten bij de aanleg van de Floriade komen helpen. Daar moet wel subsidie vanuit de provincie of de gemeente Almere beschikbaar voor worden gesteld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel