Van Bochove voorzitter commissie vliegveld

LELYSTAD • Di 26 mei 2015 | 8:21 • Dinsdag 26 mei 2015 | 8:21
Oud-wethouder en oud-Tweede Kamerlid Bas Jan van Bochove is benoemd tot voorzitter van een commissie die zich bezighoudt met Lelystad Airport.

Het gaat om de Commissie Regionaal Overleg Lelystad (CROL). Daarin zitten alle belanghebbenden van de luchthaven, zoals de provincie, gemeenten, het bedrijfsleven, milieuorganisaties en omwonenden. De commissie moet er op toezien dat de afspraken worden nageleefd, die recent in het Luchthavenbesluit over Lelystad Airport zijn vastgelegd. De commissie kan gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen, maar heeft niet de macht om sancties op te leggen. Die bevoegdheid ligt bij het Rijk.

Van Bochove is voorgedragen door de regio en benoemd door minister Schultz van Infrastructuur en Milieu. De Lelystedeling zat tussen 2002 en 2012 in de Tweede Kamer. Daarvoor was hij wethouder in Lelystad. Op dit moment is Van Bochove waarnemend burgemeester in Weesp.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel