Leefbaar: onafhankelijk onderzoek naar problemen Schouwburg

ALMERE • Di 26 mei 2015 | 14:25 • Dinsdag 26 mei 2015 | 14:25
Leefbaar Almere wil dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de problemen die spelen binnen de Schouwburg Almere. De politieke partij wil dat er gesprekken gevoerd worden met de ontslagen projectleiders en directeur Jeroen van de Wiel. Dit om te achterhalen waarom ze met elkaar in de clinch liggen.

Vrijdag werd bekend dat 4 projectleiders zijn weggestuurd. Twee zijn er ontslagen en twee personen die niet in vaste dienst waren worden niet meer ingehuurd. De ontslagen volgden nadat zes van de zeven projectleiders aangaven geen vertrouwen meer te hebben in Van de Wiel.

De Raad van Toezicht bleef wel achter de directeur staan. Guus Stoelinga, de voorzitter van de RvT, benadrukt dat dinsdag nogmaals. "De RvT van de schouwburg staat geheel achter de heer Van de Wiel en de manier waarop hij invulling geeft aan het directeurschap van de Schouwburg/Kunstlinie" zo laat hij weten.

Volgens Leefbaar Almere zou een extern onderzoek binnen een week of twee afgerond moeten zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel