Ouders willen een hogere straf voor huisarts

LELYSTAD • Di 26 mei 2015 | 22:52 • Dinsdag 26 mei 2015 | 22:52
De ouders van de in 2011 overleden Anton Swagerman uit Lelystad willen dat de toenmalige huisarts een zwaardere straf krijgt opgelegd. De huisarts kreeg vorig jaar een waarschuwing van het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. De ouders van Swagerman namen daar geen genoegen mee en gingen in hoger beroep. Dinsdagmiddag diende dat beroep bij het Centraal Tuchtcollege in Den Haag.

De ouders menen dat hun zoon is overleden aan nierfalen. Zij vinden dat de ervaren huisarts de nierproblemen veel eerder had moeten onderkennen. Ook steekt het de nabestaanden dat de huisarts nooit zijn excuses heeft aangeboden.

De waarschuwing geldt als lichtste straf die een arts kan worden opgelegd na medisch tekortschieten. De huisarts heeft de straf geaccepteerd en zegt meermalen contact te hebben gezocht met de ouders, maar dat zij dat juist altijd hebben afgehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel