Moskee nodigt omstreden prediker Tarik Ibn Ali uit

ALMERE • Wo 27 mei 2015 | 0:03 • Woensdag 27 mei 2015 | 0:03
De omstreden Belgische prediker Tarik Ibn Ali is door moskee Ibn Al Khattab in Almere Buiten uitgenodigd voor een benefietconferentie dit weekend. Dat is te lezen op de Facebookpagina van Moslimjongeren Almere.

Tarik Ibn Ali is in verschillende media afgeschilderd als omstreden, omdat hij betrokken zou zijn bij de inmiddels verboden organisaties Sharia4Belgium en Sharia4Holland. Ook zou hij banden hebben met jihadi's in Syrië.

De driedaagse benefietconferentie wordt gehouden om geld in te zamelen voor het verbouwen van de binnenkant van de moskee. Vorig jaar werd bij zo'n zelfde bijeenkomst 60.000 euro ingezameld.

De financiering van de moskee is voor de PVV al meerdere keren aanleiding geweest voor vragen aan het college van b en w. De moskee ontkende toen dat Tarik Ibn Ali betrokken is bij de inzameling van geld voor de bouw van de moskee in Almere Buiten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel