Schouwburg Almere beraadt zich op stappen na uitlekken informatie

Almere 27 mei 2015
Schouwburg Almere beraadt zich op stappen
Naar aanleiding van het uitlekken van interne stukken zegt de Schouwburg Almere zich te beraden "op te nemen stappen". Wat voor stappen en tegen wie maakt de organisatie niet bekend.

In de uitgelekte stukken stond dat er vier projectleiders bij de schouwburg zijn weggestuurd. Dit nadat ze het vertrouwen hebben opgezegd in directeur Jeroen van de Wiel. De Raad van Toezicht bleef echter achter de directeur staan.

De Schouwburg Almere is op dit moment het middelpunt van een grote reorganisatie. Het gebouw moet voor miljoenen worden verbouwd, waarna er onder de naam KAF een brede kunstinstelling in komt.

In een persverklaring noemen de Raad van Toezicht en Van de Wiel dat een "op alle vlakken ingewikkeld proces". Een veranderproces met "grote impact op de organisatie doordat er andere eisen aan medewerkers worden gesteld en er een andere manier van werken wordt gevraagd".

Directie en Raad van Toezicht zeggen de gang van zaken te betreuren en benadrukken dat "het inhoudelijke plan, de projecten, de planning en de opdracht die de organisatie van de gemeente Almere heeft gekregen onverkort zullen worden uitgevoerd."
© omroep flevolandsitemap | disclaimer