Wethouder Mulder opnieuw verhuisd

ALMERE • Vr 29 mei 2015 | 12:47 • Vrijdag 29 mei 2015 | 12:47
Wethouder Henk Mulder, die sinds 20 mei in Almere woont, is na één week alweer verhuisd. Die verhuizing vond plaats binnen de stad. Dat blijkt uit beantwoording van schriftelijke vragen gesteld door de PVV. De partij vroeg zich af of Mulder aan alle regels voldoet met betrekking tot zijn woonplaats.

In de gemeentewet staat dat wethouders in hun eigen stad moeten wonen. Mulder woonde tot voor kort in Leeuwarden. De gemeenteraad gaf hem bij zijn aantreden één jaar ontheffing. Op 20 mei betrok de wethouder een woning in de Noorderplassen. Het bestemmingsplan staat permanente bewoning daar echter niet toe. Daar kwam Mulder pas op de dag van zijn verhuizing achter.

Hij werd daarom gedwongen om te verhuizen en woont sinds 27 mei op een ander adres binnen Almere. Mulder zijn familie woont overigens nog wel in Leeuwarden. Dit vanwege "onvoorziene privéomstandigheden binnen het gezin van de wethouder."

Het college van burgmeester en wethouders noemt een aantal vragen van de PVV over die privésituatie "niet gepast." Toch zijn de vragen wel allemaal beantwoord.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel