'Hulpverlening bij brand Paulus Potterstraat had opgeschaald moeten worden'

ALMERE • Za 30 mei 2015 | 15:40 • Zaterdag 30 mei 2015 | 15:40
De hulpverlening bij de woningbrand die begin dit jaar plaatsvond in de Paulus Potterstraat in Almere had opgeschaald moeten worden naar GRIP1. Dat blijkt uit een evaluatie die de gemeente heeft laten doen na de brand. Dit nadat bewoners vragen hadden over de aanpak van het incident.

Bij de brand viel één dodelijk slachtoffer en raakten meerdere mensen gewond. Conclusie is dat de hulpverleners op tijd ter plaatse kwamen en direct met hun werkzaamheden zijn gestart. Omdat het vermoeden bestond dat er nog meer mensen in de woning waren is er terecht prioriteit gegeven aan het redden van deze mensen. Pas daarna zijn de bluswerkzaamheden gestart.

Uit het onderzoek blijkt wel dat het verstandiger was geweest om op te schalen. Dan komen er namelijk voorzieningen zoals een ingerichte mobiele ruimte voor vergaderingen en kan Slachtofferhulp beter worden ingeschakeld.

Voor de brand zit een 32-jarige Almeerder nog vast. Zijn 52-jarige moeder kwam om het leven. De zaak wordt 3 juli inhoudelijk behandeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel