Uitvaartondernemers hebben geen parkeervergunning

Zeewolde 3 juni 2015
Uitvaartondernemers hebben nog nooit een vergunning nodig gehad om te parkeren voor kerkcentrum Open Haven in Zeewolde. Dat blijkt uit een rondgang langs verschillende uitvaartondernemers rond het dorp.

Een surveillerende politieagent heeft uitvaartondernemer Olga Maarleveld tijdens een dienst laten weten dat de geparkeerde rouwauto's op het Kerkplein verplaatst moesten worden.

De gemeente Zeewolde zegt dat het gebruikelijk is dat bij een rouwstoet herkenbare auto's zich opstellen bij de ingang. Het is nog niet duidelijk wat het exacte beleid is ten aanzien van het parkeren op het Kerkplein. Volgens de verschillende uitvaartverzorgers is het een kwestie van respect en zijn ze nog nooit aangesproken op hun parkeergedrag.

Medewerkers van Kerkcentrum Open Haven weten ook niet wat het parkeerbeleid in het centrum van Zeewolde is. Zij halen bij uitvaarten of bruiloften een anti-parkeerpaaltje weg zodat de auto's het Kerkplein op kunnen rijden. Open Haven hoopt voor zaterdag meer duidelijkheid van de gemeente te krijgen omdat er dan weer een uitvaart is.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer