Leefsituatie Lelystedelingen gaat achteruit

LELYSTAD • Do 4 juni 2015 | 19:11 • Donderdag 4 juni 2015 | 19:11
De economische crisis heeft de afgelopen twee jaar grote invloed gehad op de leefsituatie van inwoners van Lelystad. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Lelystad scoorde op het gebied van de leefsituatie vorig jaar voor het eerst slechter dan in 2004, het eerste jaar dat het SCP onderzoek deed. Zo hebben arbeidsongeschikten, alleenstaanden, eenoudergezinnen en allochtonen hun leefsituatie achteruit zien gaan. Hun gezondheid is vaak slechter en ze hebben geen geld om te sporten, voor hobby's of voor consumptiegoederen. Ook zijn ze lager opgeleid.

De leefsituatie is in twee jaar tijd het meest verslechterd in de Waterwijk, Zuiderzeewijk, Kempenaar en Kogge. Het onderzoek constateert dat de situatie van Lelystadse jongeren tot 29 jaar sinds 2008 twee keer zo slecht is geworden. Met hoogopgeleide Lelystedelingen tussen de 40 en 54 jaar gaat het relatief goed.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel