Celstraf geëist voor belastingfraude

LELYSTAD • Di 9 juni 2015 | 13:28 • Dinsdag 9 juni 2015 | 13:28
Voor belastingfraude en het vervalsen van facturen is tegen een ondernemer uit Lelystad dertien maanden gevangenisstraf geëist waarvan vijf maanden voorwaardelijk. Volgens de officier van justitie heeft de Lelystedeling voor meer dan 100.000 euro gefraudeerd.

De verdachte was eigenaar van verschillende bedrijven die airconditioningsapparatuur installeerden en onderhielden. Bij een onderzoek vond de belastinginspectie grote hoeveelheden valse facturen. De verdachte had die valse facturen in zijn boekhouding opgenomen alsof ze waren betaald. Zijn bedrijven kregen daardoor te veel omzetbelasting terug.

De verdachte ontkent. Hij gaf alleen toe dat hij een lening aan een andere ondernemer in zijn boeken had verwerkt. Hij verklaarde dat zijn bedrijven failliet zijn gegaan door de belastingdienst. Ook zijn persoonlijk leven is helemaal stuk gegaan door deze strafzaak. De uitspraak is op 23 juni.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel