Slachtoffers homochantage moeten getuigen

LELYSTAD • Di 9 juni 2015 | 13:39 • Dinsdag 9 juni 2015 | 13:39
Slachtoffers van mogelijke chantagepraktijken door drie jongens uit Lelystad moeten als getuigen worden gehoord door de rechter-commissaris. Dat heeft de rechtbank bepaald op de eerste zittingsdag tegen het trio.

De verdachten zouden in wisselende samenstelling contact met hun slachtoffers hebben gelegd via een homodatingsite. Op de afgesproken plek in Lelystad zouden ze de mannen hebben bedreigd en onder meer geld hebben geëist om de ontmoeting geheim te houden. Op die manier zouden in elk geval drie mannen slachtoffer zijn geworden. De aanhouding volgde in april vorig jaar, nadat een gedupeerde de politie belde.

Een of meer verdachten worden er ook van beschuldigd duizend euro van een casino te hebben gestolen, iemand gedwongen te hebben een mobiel telefoonabonnement af te sluiten en tips te hebben gegeven over hoe je mannen kunt afpersen. De rechtszaak wordt op 16 oktober inhoudelijk behandeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel