PVV stelt vragen over salaris bestuurder Zorggroep Almere

Almere 10 juni 2015
Het salaris van bestuursvoorzitter Jos Stienen van Zorggroep Almere is voor de PVV aanleiding voor vragen aan het college van burgemeester en wethouders van Almere. Stienen verdiende afgelopen jaar ruim 220.000 euro.

Hij staat op de 44ste plek in de ActiZ50. Dat is een lijst samengesteld door FNV Zorg & Welzijn om topsalarissen in de ouderenzorg aan de kaak te stellen. Het salaris van Jos Stienen is wel lager dan de Wet Normering Topinkomens die sinds 1 januari 2013 van kracht is. Volgens die wet mag de Almeerse zorgbestuurder 230.000 euro verdienen.

Desondanks maakt de PVV zich zorgen over de ontwikkeling van het salaris van Stienen. Dat vindt de politieke partij niet rijmen met de ontwikkelingen in de zorg waarin de laatste jaren fors is bezuinigd.

Strengere Wet Normering Topinkomens
De Eerste Kamer nam eind vorig jaar een wet aan waarin topinkomens van de (semi) publieke sector nog meer aan banden wordt gelegd. Die wet schrijft dat bestuurders niet meer dan 178.000 euro mogen verdienen.

PVV Almere wil dat het college van b en w voortaan in de voorwaarden voor een subsidie voor een zorginstelling opneemt dat de bestuurders niet meer mogen verdienen dan de wet voorschrijft.

Nieuwe Bestuurder
Sinds begin deze maand heeft Zorggroep Almere een nieuwe bestuurder, Lidy Hartemink. Zij neemt het roer over van Bert Groot Roessink die met pensioen gaat. Zorggroep Almere laat weten dat Harteminks salaris is afgestemd op de aangescherpte Wet Normering Topinkomens. Dat betekent dat zij niet meer dan 178.000 euro verdiend.

Vorig jaar stond Hartemink nog op een vierde plek in de ActiZ50. De oud-Univé-topvrouw verdiende in 2014 bij De Zorgcombinatie Noorderboog zo'n 313.000 euro. De organisatie leed dat jaar een verlies van 1,3 miljoen euro. Bij haar vertrek kreeg Hartemink een ontslagvergoeding van 75.000 euro mee.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer