Harde kritiek Staten op directie Nieuw Land

Lelystad 10 juni 2015
Harde kritiek op Nieuw Land
Provinciale Staten hebben woensdag snoeiharde kritiek geleverd op het Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad. De directie heeft de zaken niet op orde. Ook Gedeputeerde Staten krijgen kritiek omdat zij de directie te weinig achter de broek zitten.

Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft de directie van Nieuw Land bij de provincie te laat een begroting ingediend, die ook nog op veel punten onvolledig is. De Staten zijn het zat dat de provincie nu weer een brief naar de directie stuurt zonder dat die zich iets van de opmerkingen lijkt aan te trekken.

De SGP vraagt zich af of de directie wel 'in control' is. Volgens de partij blijkt nu dat VVD-gedeputeerde Jaap Lodders vorig jaar ten onrechte heeft gezegd dat Nieuw Land de zaken op orde had. Zijn opvolger Michiel Rijsberman zei dat de directie de indruk wekt nu niet 'in control' te zijn. Dat is niet acceptabel, al erkent Rijsberman dat Nieuwland in een reorganisatie zit vanwege de vorming van Batavialand.

De PVV noemde Nieuw Land 'een prutsclub' en vindt dat direct moet worden gestopt met de subsidie van anderhalf miljoen euro, die het centrum jaarlijks van de provincie krijgt. De VVD wil dat Gedeputeerde Staten na de zomer een scherpe analyse maken van de situatie bij het erfgoedcentrum.
.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer