Gemeente: Retailpark Almere Poort van de baan

Almere 11 juni 2015
Het geplande retailpark in Almere Poort gaat niet door. Dat heeft de gemeente Almere donderdagmiddag bekendgemaakt. De gemeente en projectontwikkelaar Het Verzet van Almere hebben gezamenlijk besloten de plannen af te blazen.

De projectontwikkelaar heeft aangegeven dat het onmogelijk is om beleggers en huurders te vinden voor de ontwikkeling van het winkelcentrum. Dat heeft te maken met "drastisch veranderde marktomstandigheden."

Extra onderzoek
Ook heeft de gemeente opnieuw onderzoek gedaan naar de effecten van het retailpark op de bestaande winkelcentra in Almere. Uit de conclusies van dat onderzoek blijkt nu dat de leegstand in de rest van de Almeerse winkelcentra op zou lopen tot boven de vijf procent. In hetzelfde onderzoek staat dat er nu al een overaanbod van winkelruimte is in de stad.

Raad van State
Er loopt momenteel een rechtszaak over de realisatie van het Retailpark. Drie vastgoedpartijen uit Almere hadden bij de Raad van State gevraagd om de bouw te verbieden. Omdat de gemeente nu de overeenkomst met de initiatiefnemer van het winkelcentrum in Almere Poort ontbindt, is de zitting die op 16 juni gepland stond overbodig.

Voorzitter Martin Ort van de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere laat in een eerste reactie weten dat hij blij is dat het retailpark in Almere Poort van de baan is. Tegen de komst van het winkelgebied is veel verzet geweest van winkeliers in andere delen van de stad. Ze vreesden voor grote concurrentie.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer