'Afblazen winkelcentrum Poort verstandig besluit'

ALMERE • Vr 12 juni 2015 | 12:42 • Vrijdag 12 juni 2015 | 12:42
Het afblazen van het geplande winkelcentrum in Almere Poort is een verstandig besluit. Dat vindt bouwbedrijf Dura Vermeer, dat het zogenoemde retailpark zou ontwikkelen.

Dura Vermeer bevestigt dat de plannen door de drastisch gewijzigde marktomstandigheden zijn afgeblazen. Er waren aanvankelijk wel beleggers en huurders voor het retailpark gevonden. Maar volgens een woordvoerder haakte een aantal later weer af omdat het te lang duurde voor de bouw van start ging.

Dura Vermeer en de gemeente gaan zonder claims uit elkaar. Volgens de projectontwikkelaar hebben ze samen ruim tien jaar veel tijd en energie in de plannen gestoken en is het voor allebei even jammer dat het niet doorgaat.

Op de plek van de geplande winkels komen nu waarschijnlijk 150 woningen. Dura Vermeer spreekt hierover met de gemeente, maar zegt dat de plannen nog in een beginstadium zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel