Urker kotter geramd in Harlingen

URK • Zo 14 juni 2015 | 12:18 • Zondag 14 juni 2015 | 12:18
De Urker kotter FD-283 'Trui van Hinte' is zaterdagavond in de haven van Harlingen geramd door een vrachtschip. Daarbij raakte niemand gewond.

De kotter lag aan wal, toen de 112 meter lange Abis Esbjerg het schip met zijn steven raakte. Volgens eigenaar Klaas-Jelle Koffeman van de kotter kan de harde wind een rol hebben gespeeld.

Het vrachtschip sloeg een gat van twee bij twee meter in de romp van de kotter, die direct vol water liep. Een binnenvaartschip voer snel langszij om te voorkomen dat de kotter zonk. De KNRM en brandweer hebben de kotter leeggepompt.

Volgens Koffeman is de FD-283 zeker acht weken uit de vaart om te worden gerepareerd. De kotter zou morgenochtend weer uitvaren. De bemanning zit de komende weken dus zonder inkomen. Koffeman hoopt dat de verzekering van het vrachtschip de schade vergoedt, maar houdt er rekening mee dat hij zelf er toch financieel bij in schiet.

De waterpolitie heeft de aanvaring in onderzoek en kan nog niets zeggen over de toedracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel