Honderd Almeerse leslokalen staan leeg

Almere 14 juni 2015
Lege lokalen in Almeerse scholen
De Almeerse Scholen Groep heeft honderd leslokalen leeg staan. Oorzaak is de daling van het aantal basisschoolleerlingen in Almere, elk jaar zo'n 300 kinderen minder. Door de economische crisis zijn er minder woningen gebouwd, worden er minder baby's geboren en daardoor gaan er minder kinderen naar de basisschool.

Omdat het leerlingenaantal daalt krijgt de Almeerse Scholen Groep minder geld terwijl het onderwijsbestuur wel de leslokalen moet onderhouden en schoonmaken. Volgens bestuurslid Herbert Griffioen van de ASG kan dit binnen het budget worden opgevangen.

Ook ontstaat er een overschot aan leerkrachten. Dat wordt opgelost doordat er in Almere relatief veel oudere leraren met pensioen gaan. Door hen niet te vervangen hoeft er geen personeel te worden ontslagen.

Basisscholen De Dubbeldekker in Almere Haven en De Vedelaar in Muziekwijk fuseren dit jaar met twee nabijgelegen scholen omdat het aantal leerlingen daar al jaren te laag is. De ASG verwacht met de oplevering van nieuwe woonwijken dat de daling van het aantal scholieren over een aantal jaar is gestabiliseerd.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer