'Vasten in de zomer is pittig'

FLEVOLAND • Di 16 juni 2015 | 20:25 • Dinsdag 16 juni 2015 | 20:25
Niet eten, niet drinken, niet roken en geen seks. Dat is wat moslims van zonsopgang tot zonsondergang doen tijdens de maand ramadan. Volgens ondernemer Behreddine Belhaj is het vasten, de derde zuil van de islam, erg zwaar voor werkende mensen. Dat is vooral zo in de zomermaanden, wanneer het langer licht is. Dan betekent dat de moslims zo'n achttien uur per dag vasten.

Elke gezonde moslim moet meedoen aan de ramadan. Onder anderen kinderen, zieken en zwangere vrouwen hoeven niet te vasten. Volgens veel moslims is het zich onthouden van eten en drinken niet het grootste probleem; achttien uur niet mogen roken valt bij de rokers het zwaarst. Als de ramadan voorbij is, is het niet alleen feest, maar het is voor velen ook een opluchting.

Donderdag begint de ramadan. Tijdens deze eerste week van de vastenmaand besteedt Omroep Flevoland aandacht aan hoe moslims in ons provincie hun geloof beleven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel