26 woningen ontruimd vanwege stank

ALMERE • Wo 17 juni 2015 | 2:18 • Woensdag 17 juni 2015 | 2:18
In de Almeerse Muziekwijk zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 26 woningen ontruimd. Verschillende buurtbewoners van de Harpstraat roken rond middernacht een sterke benzinelucht. Omdat verschillende overheidsdiensten niet wisten waar de geur vandaan kwam én de geur niet konden identificeren, werd besloten tot ontruiming.

In totaal moesten 49 mensen hun huis verlaten. Een deel vond zelf onderdak bij vrienden of familie. 25 mensen werden opgevangen in het politiebureau aan de Operetteweg in dezelfde wijk.

De brandweer heeft geen verontrustende waarden gemeten. Het riool is gespoeld en de huizen worden nog de hele woensdagochtend gelucht. De brandweer heeft nog geen idee wat de benzinelucht heeft veroorzaakt. Er zijn monsters genomen uit het riool en die worden onderzocht.

Rond half vijf mochten de eerste bewoners weer terugkeren naar hun huis. De brandweer liet via een meetapparaat zien dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid in de huizen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel