De vijf leukste uitjes dit weekend

FLEVOLAND • Za 20 juni 2015 | 9:36 • Zaterdag 20 juni 2015 | 9:36
Er zijn dit weekend weer bijzonder activiteiten in Flevoland.

1. Kemphaan in Thaise sferen
Op zaterdag en zondag is op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere alweer de zesde editie van het festival Groetjes Uit Thailand. Het thema voor dit jaar is Eat, Pray, Love. Uniek voor deze editie is de mogelijkheid om te trouwen op de traditionele Thaise manier.

2. Ouderwets grasmaaien
In Dronten wordt zaterdag het landelijk kampioenschap grasmaaien voor oldtimers gehouden. Oude tractoren gaan maaien op de manier zoals dat ging in de jaren '50.

3. Live muziek aan de gracht
Een gratis grachtenconcert kun je zaterdagavond bijwonen in Marknesse. Het Vollenhoofsch Visserskoor en de band Four the Record treden daar op.

4. Papa's achter de BBQ
Almeerse vaders strijden op Vaderdag om de titel 'BBQ topper van Almere'. Een onafhankelijke jury zal niet alleen de werkwijze en het recept maar natuurlijk ook het uiteindelijke resultaat beoordelen.

5. Auto's kijken
Voor de 31e keer wordt zondag in Lelystad de nationale oldtimer dag gehouden. Bataviahaven wordt een auto-museum met allemaal klassiekers. Een van de hoogtepunten is de Rolls Royce Silver Cloud van de actrice Zsa Zsa Gabor. Het beeldje dat op de auto staat is gemaakt van 18 karaats goud. Ook is de auto goudkleurig geverfd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel