OM gaat aan de slag met aangifte Keuter

URK • Za 20 juni 2015 | 13:25 • Zaterdag 20 juni 2015 | 13:25
Het Openbaar Ministerie gaat 'serieus onderzoek doen' naar aanleiding van de aangifte van Anja Keuter tegen Greenpeace. Dat heeft het OM aan Keuter laten weten. De vissersvrouw uit Urk deed samen met zo'n vijfhonderd anderen aangifte, omdat ze vindt dat de milieuorganisatie voor een gevaarlijke situatie zorgt. Greenpeace gooide grote stenen in zee om aandacht te vragen voor overbevissing.

Omdat de boze vissers niet willen wachten tot het onderzoek van het OM is afgerond dient maandag in Amsterdam een kort geding van VisNed tegen Greenpeace. Daarin eist de belangenbehartiger van kottervissers dat de milieubeweging de grote keien die in zee zijn gestort zo snel mogelijk weg haalt.

De Vissersbond, geen partij in het kort geding, toonde eerder al aan dat het niet onmogelijk is om de keien op te ruimen. De andere belangengroep van vissers viste vijf keien op om de vaarroute veiliger te maken, maar liet vijf andere keien liggen om de procedure niet overbodig te maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel