"Valkuilen Floriade vergelijkbaar met Omniworld-debacle"

ALMERE • Za 20 juni 2015 | 14:53 • Zaterdag 20 juni 2015 | 14:53
Rond de besluitvorming over de Floriade dreigen voor de Almeerse gemeenteraad dezelfde valkuilen als rond het mislukte sportproject Omniworld.

Dat zegt Ruud Pet, voorzitter van de enquêtecommissie die ruim tien jaar geleden onderzoek deed naar het Omniworld-debacle dat Almere ruim 20 miljoen euro geeft gekost. In de zondageditie van het programma Over Flevoland Gesproken waarschuwt Pet dat het moeilijk is zicht te houden op de risico's, omdat het evenement Floriade is gekoppeld aan de ontwikkeling van een deel van de stad, compleet met infrastructuur en hoger onderwijs.

Het oud-raadslid pleit ervoor de volggroep van raadsleden uit te breiden met kritische burgers en experts van buiten, om het college tegenspel te bieden.

Het programma Over Flevoland Gesproken is vanaf 9:19 te zien bij Omroep Flevoland en wordt elk uur herhaald. Kijken kan ook online.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel