Van sakekelder tot buurtbios

ALMERE • Za 20 juni 2015 | 16:35 • Zaterdag 20 juni 2015 | 16:35
Aan de Grasmeent in Almere is onder een woning een soort bioscoopje gemaakt. Het trappetje is steil en je moet niet je hoofd stoten tegen de balk van het trapgat, maar als je in de kelder staat, krijg je toch echt het gevoel "uit" te zijn. Glazen opgehangen aan rekjes zoals in een echte kroeg en filmposters aan de muur zoals in een echte bioscoop.

De eerste bewoners hebben de kelder onder het huis uitgegraven om er muziekles te geven, daarna heeft een Japanse er sake gebrouwen en toen kwam er een bewoner die er een bioscoop van maakte. In eerste instantie waren de filmavonden alleen voor vrienden, maar al snel voor de buurt.

Nu laat Charles van Donselaar er elke maand een film zien aan zijn buren. Toen hij het huis kocht was het voortzetten van de filmavonden zelfs een vereiste bij de koop. Voor van Donselaar geen probleem, hij is zelf groot filmliefhebber, en zijn buren leerde hij zo snel kennen. De filmavonden zorgen voor verbondenheid en worden door alle buurtbewoners gekoesterd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel