Zwaargewonde mannen betrokken bij schiet- en steekpartij

Lelystad 21 juni 2015
Tijdens een gewelddadige zaterdagavond in Lelystad zijn er vier gewonden vallen. Bij een schietpartij aan de Kamp in Lelystad vielen twee zwaargewonden. Eén van hen was lid van motorclub Satudarah. Even later vonden agenten in een huis aan de Voorstraat ook twee mannen met steekwonden. Beide incidenten zouden volgens de politie met elkaar te maken hebben.

Kamp
Even voor middernacht waren er schoten te horen in de Lelystadse wijk de Kamp. Bij de schietpartij raakten twee mannen van 25 en 30 jaar uit Lelystad zwaargewond. Traumahelikopters brachten artsen om het ambulancepersoneel te helpen. Beide mannen liggen nu nog in het ziekenhuis.

Tweede incident
Even later kregen agenten een waarschuwing dat ook aan de Voorstraat een gewonde man op straat lag. De straat ligt op een kilometer afstand van de Kamp. In een woning vond de politie uiteindelijk twee mannen met steekwonden. De 28-jarige Almeerder en een man van 29 uit Utrecht moesten naar het ziekenhuis.

Politie-onderzoek
Inmiddels is de recherche een groot onderzoek begonnen. De politie weet niet wat er exact is gebeurd. Wel laten ze weten dat er vermoedelijk geen verdere link is met Satudarah, behalve dan dat één van de mannen lid is van de motorclub.

De politie heeft nu in totaal vijf verdachten aangehouden. Onder hen zijn de vier gewonde mannen en een 50-jarige man uit Lelystad. Wat zijn rol in het verhaal is, wil de politie niet vertellen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer