OM blijft bij eis in Jolmoord

LELYSTAD • Wo 24 juni 2015 | 13:53 • Woensdag 24 juni 2015 | 13:53
Het Openbaar Ministerie blijft bij zijn eerdere strafeis in de zogeheten Jolmoord. Het OM eist opnieuw 12 jaar en tbs met dwangverpleging tegen een 36-jarige verdachte uit Lelystad. De man wurgde in juli 2012 een plaatsgenoot met het snoer van een boormachine.

De zaak dient voor de tweede keer in hoger beroep bij het gerechtshof in Leeuwarden. De Hoge Raad verwees de zaak terug naar het hof, omdat moord niet bewezen kon worden.

Het OM vindt dat er in ieder geval sprake is van gekwalificeerde doodslag. Daarbij wordt het slachtoffer om het leven gebracht om een ander misdrijf te verhullen. Het geldt in het strafrecht bijna net zo zwaar als moord. Justitie ziet daarom geen reden om de strafeis aan te passen.

De verdachte wilde van het slachtoffer geld hebben om drugs te kopen. Toen deze weigerde, wurgde de verdachte hem met een snoer dat hij afknipte van een boormachine.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel