Vraagtekens bij toekomst bibliotheek

ZEEWOLDE • Wo 24 juni 2015 | 22:57 • Woensdag 24 juni 2015 | 22:57
De toekomst van de bibliotheek in Zeewolde blijft onduidelijk. Dat bleek woensdagavond tijdens een extra ingelaste commissievergadering die alleen over dit onderwerp ging.

Het college van burgemeester en wethouders van Zeewolde heeft een zogenoemd huiskamerscenario voor de noodlijdende bibliotheek uitgewerkt. Daar moet de gemeenteraad nog mee instemmen. De meeste fracties zijn er nog niet van overtuigd dat het een goed plan is. Het grootste struikelblok is het betalen van 300.000 euro gemeenschapsgeld voor het bestaande exploitatietekort.

Het tweede probleem is de huisvesting van de bibliotheek in een groot en duur pand aan de Ravelijn. Dit gebouw is van de gemeente en als de bibliotheek verhuist moet het pand verkocht worden. Leegstand vinden de meeste fracties een slechte optie. Donderdagavond wordt tijdens een gemeenteraadsvergadering verder gepraat over de toekomst van de bibliotheek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel