Dronten en Waterschap betalen mee aan oplossen problemen GBLT

FLEVOLAND • Vr 26 juni 2015 | 12:07 • Vrijdag 26 juni 2015 | 12:07
De gemeente Dronten moet dit jaar 150.000 euro extra betalen voor het werk van de regionale belastingdienst GBLT. Deze dienst heft en int de belastingen voor vier gemeenten en zes waterschappen, waaronder Dronten en waterschap Zuiderzeeland. Ook het waterschap moet meer dan een ton extra bijdragen.

Het GBLT kampt met achterstanden en andere problemen. Om die op te lossen, is bijna 2 miljoen euro nodig. Dat bedrag kan nog verder oplopen, als het GBLT zelf niet voldoende bezuinigt. Van het extra geld wordt onder meer een KlantContactCentrum opgezet. Ook wordt het team dat WOZ-bezwaren behandelt verbeterd.

Volgens de Dronter wethouder Ton van Amerongen heeft deelname in het GBLT de gemeente de afgelopen jaren 600.00 euro opgeleverd. De extra bijdrage is volgens hem dus wel te rechtvaardigen. De gemeenteraad van Dronten ging er donderdagavond ook akkoord mee.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel