Zeewolde in actie voor Hans en Grietje

Flevoland 26 juni 2015
Zeewolde komt in actie voor de eigenaren van het maandag afgebrande pannenkoekenrestaurant Hans en Grietje. Er is een speciale hulppagina geopend op Facebook.

Zeewoldenaar Johannes Verheijden, initiatiefnemer van de site, wilde per sé iets doen om eigenaren Hans en Griet te helpen. "Iedereen in Zeewolde heeft mooie herinneringen aan Hans en Grietje en nu is het tijd om wat terug te doen. We kunnen dit als Zeewoldenaren niet zomaar voorbij laten gaan."

Het gaat daarbij volgens Verheijden met name om de steun in natura: "De verzekering zal de kosten in principe vergoeden. Maar we willen vooral bijdragen aan het terugbrengen van die geweldige sfeer van de zaak. Ze waren zo creatief en maakten zulke leuke dingen." Hans en Griet zijn ontroerd door de steun, maar kunnen nog niet overzien waar ze het meeste behoefte aan hebben.

Naast de Facebookactie zijn er ook nog twee supermarkten in Lelystad die geld inzamelen door het verkopen van pannenkoekenmeel. PLUS Postma startte de actie, vrijdag sloot Albert Heijn de Voorhof zich daarbij aan. Volgens Jan Postma van de PLUS 'vliegt het de winkel uit'.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer