OM in cassatie tegen vrijspraak zedenzaak

ENS • Di 30 juni 2015 | 9:43 • Dinsdag 30 juni 2015 | 9:43
Het Openbaar Ministerie is het niet eens met de vrijspraak van de eigenaar van het voormalig kinderdagverblijf 'Onze Boerderij' in Ens. Het OM gaat in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof in Leeuwarden.

De man uit Ens werd vrijgesproken van ontucht en seksuele handelingen met kinderen. Eerder had de rechtbank hem nog 22 maanden celstraf opgelegd, waarvan acht voorwaardelijk. De rechtbank achtte bewezen dat hij met twee meisjes ontucht en seksuele handelingen had gepleegd, maar het gerechtshof ging daar niet in mee en vond het bewijs te mager. De man heeft het misbruik altijd ontkend.

Het hof achtte wel bewezen dat de man drie pornografische foto's van een meisje op zijn computer had staan. Daarvoor kreeg hij een celstraf van 12 weken, maar die straf had hij al uitgezeten. De Hoge Raad gaat nu onderzoeken of de zaak correct is behandeld door het Gerechtshof.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel