Extra onderzoek naar brand Paulus Potterstraat

Almere 30 juni 2015
Extra onderzoek naar brand Paulus Potterstraat
Er is extra onderzoek gedaan naar de oorzaak van de dodelijke brand in de Paulus Potterstraat in Almere. Dat meldt de advocaat van de verdachte Geert-Iem Roos.

Het zogenoemde tegenonderzoek is uitgevoerd in opdracht van de nabestaanden en de verdachte. Vrijdag wordt in de rechtbank besproken of dit onderzoek tijdens de inhoudelijke behandeling wordt meegewogen.

Bij de brand op 7 januari kwam een 52-jarige vrouw om het leven. Zij is de moeder van de verdachte. De stiefvader en de twee kinderen van de verdachte raakten gewond bij de brand. De Almeerder wordt verdacht van moord en drie keer poging tot moord, omdat het Openbaar Ministerie ervan uitgaat dat de verdachte de brand met opzet heeft aangestoken.

De verdachte Almeerder zegt wel schuldig te zijn, maar hij zou de brand niet opzettelijk hebben gesticht, zoals het Openbaar Ministerie beweert. Volgens zijn advocaat haalde de verdachte wel de benzine in huis, maar heeft hij die niet aangestoken. De Almeerder wilde de benzine de volgende dag gebruiken om op een andere plek zelfmoord te plegen.

Eerder deed een deskundige al onderzoek naar de brand in opdracht van het OM. Advocaat Roos pleitte al eerder voor een tegenonderzoek, maar de rechtbank wees dat af. "De verdachte en de nabestaanden hebben dit onderzoek zelf bekostigd, omdat zij graag willen investeren in waarheidsvinding. Ze willen weten wat er is gebeurd. Daarom doen zij deze extra moeite."

Op de uitkomsten van het tegenonderzoek wil Roos voor vrijdag niet te diep ingaan. Maar het werpt volgens hem wel een nieuw licht op de zaak. Vrijdag worden in de rechtszaal deskundigen gehoord over de onderzoeken naar hoe de brand heeft kunnen ontstaan.© omroep flevolandsitemap | disclaimer