Geen plantenvoeding door strengere Opiumwet

ALMERE • Di 30 juni 2015 | 19:45 • Dinsdag 30 juni 2015 | 19:45
De eigenaar van Urban Green Store in Lelystad is naar de rechter gestapt omdat hij vanwege de strengere Opiumwet geen meststoffen meer krijgt van het merk House & Garden. Hij spande een kort geding aan tegen producent Fillvision uit Almere. Die is met de productie gestopt vanwege de aanscherping van de Opiumwet.

Door de nieuwe wet zijn ook leveranciers van spullen voor de hennepteelt strafbaar. Fillvision wilde niet het risico nemen dat de producten gebruikt worden voor de hennepteelt en heeft de levering stopgezet. De meststoffen vormen een belangrijk deel van de omzet van Urban Green Store, een groothandel in producten voor het zogenoemde ‘urban gardening’. Dat is het thuis verbouwen van groenten, kruiden en fruit.

Urban Green Store heeft de plantenvoeding jarenlang afgenomen en kan zo snel geen ander merk vinden van gelijke kwaliteit. De eigenaar vindt dat de handelsrelatie niet zo plotseling beëindigd had mogen worden.

De rechter doet op 14 juli uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel