Camping Waterhout maakt alternatief ontwerp Floriade

Almere 1 juli 2015
De Almeerse camping Waterhout heeft een alternatief ontwerp voor de Floriade 2022 laten ontwikkelen. Het campingterrein ligt middenin het toekomstige Floriadegebied.

De eigenaar van de camping, Tineke Fokkens, heeft al vaak aangegeven dat ze vreest voor de toekomst van de camping door de Wereldtuinbouwtentoonstelling. Verantwoordelijk wethouder Henk Mulder heeft gezegd dat de camping kan blijven, maar er staat volgens Fokkens nog niets zwart op wit.

Het alternatieve ontwerp richt zich vooral op de jaren na 2022. Dan moet op het Floriadeterrein een nieuwe woonwijk verrijzen.

Fokkens zegt dat ze niet eerder met het plan naar buiten mocht treden omdat het onderdeel vormde van gesprekken die met de gemeente gevoerd werden. Ze moest een geheimhoudingsverklaring tekenen. Als zij zich daar niet aan hield, kon ze een boete van 25.000 euro verwachten. Inmiddels is de geheimhouding komen te vervallen.

Donderdagavond stemt de gemeenteraad over het Masterplan Floriade. Als daarmee wordt ingestemd, kunnen de werkzaamheden in het gebied beginnen.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer