Tijgers en leeuwen voor het eerst naar buiten

ALMERE • Wo 1 juli 2015 | 23:00 • Woensdag 1 juli 2015 | 23:00
De eerste grote katachtigen hebben deze week de buitenverblijven van het Spaanse Primadomus in gebruik genomen. Het gaat om twee tijgers en twee leeuwen, alle vier afkomstig uit een Frans circus.

Deze dieren zijn de eerste grote katachtigen die onderdak hebben gekregen bij Primadomus, een vestiging van de Almeerse stichting AAP. Nadat de tijgers en leeuwen een maand ter observatie in een kleiner binnenverblijf waren gehouden, mochten ze voor het eerst in hun leven naar buiten in ruime kooien.

De luiken werden geopend door de burgemeester van Villena, de gemeente waar Primadomus sinds 2009 is gevestigd. De vier reageerden verschillend op hun 'vrijlating'. Vond de één het in de eerste instantie vooral eng, een ander ging al snel vol enthousiasme op ontdekkingsreis.

Er wordt op dit moment bij Primadomus gebouwd aan nieuwe verblijven. Uiteindelijk kunnen er veertig grote katachtigen onderdak vinden.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel