PVV-motie van wantrouwen tegen wethouder Peeters verworpen

ALMERE • Do 2 juli 2015 | 23:58 • Donderdag 2 juli 2015 | 23:58
De PVV heeft donderdagavond een motie van wantrouwen ingediend tegen D66-wethouder René Peeters. Dit omdat de partij van mening is dat Peeters onjuist heeft gehandeld door voorzitter te worden van de Stichting Jeugdfloriade. Volgens de PVV is dat belangenverstrengeling.

De Stichting Jeugdfloriade is opgericht om voorafgaand aan de Floriade in 2022 activiteiten te ontwikkelen voor jongeren. Daarvoor krijgt de stichting ook een subsidie van de gemeente. In regels die de gemeenteraad heeft opgesteld staat dat het “niet gewenst is om raadsleden, collegeleden, of ambtenaren deel te laten uitmaken" van zo’n aan de gemeente verbonden partij. De PVV verwijt Peeters dat hij dat wel heeft gedaan.

Volgens de wethouder zijn de regels niet zo zwart wit en kunnen er ook redenen zijn om van het basisprincipe af te wijken. De motie werd door geen enkele andere partij gesteund. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel