Pastoor van Gralike trekt boetekleed aan

DRONTEN • Za 4 juli 2015 | 10:40 • Zaterdag 4 juli 2015 | 10:40
Pastoor Hans Boogers uit Dronten heeft aan alle betrokkenen zijn excuses aangeboden voor de situatie die ontstaan is rondom transgender Rhianna Gralike. De Drontense moet ontslag nemen als penningmeester van de rooms-katholieke Norbertusparochie omdat zij vroeger een man was.

In een brief, die te lezen is op de website van de nieuwssite de Drontenaar, schrijft de pastoor aan kardinaal Wim Eijk dat hij nalatig is geweest door bij haar aanstelling niet te vertellen dat Gralike een geslachtverandering heeft ondergaan. Hij was in de veronderstelling dat de geslachtsverandering van Gralike haar functie als penningmeester voor de parochie niet in de weg stond.

Nu de pastoor nog eens naar de zaak heeft gekeken, schrijft hij dat Gralike 'niet kan worden gekwalificeerd als een katholiek met een levensstaat die met de leer van de kerk en het kerkelijk recht correspondeert.'

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel