Politieke interesse in plan buitenzwembad

ALMERE • Za 4 juli 2015 | 12:28 • Zaterdag 4 juli 2015 | 12:28
De Almeerse politiek heeft interesse in het plan van twee Almeerse bedrijven voor een buitenbad in de stad. Het concept van architectenbureau 70F en ontwerpbureau Bad Elephants bestaat uit meerdere betonnen baden die in het Weerwater drijven. Aanstaande woensdag is er een gesprek op het stadhuis.

Aanleiding voor de Almeerse bedrijven is de jaarlijks terugkerende discussie over een buitenzwembad in Almere. De afgelopen weken werd opnieuw een petitie opgestart voor het realiseren van een openluchtzwembad. De gemeenteraad vond tot nog toe zo'n zwembad veel te duur.

De twee initiatiefnemers denken nu een plan te hebben gemaakt wat wel rendabel is. De betonnen baden worden gevuld met water uit het Weerwater en gezuiverd door een zogenoemde helofytenfilter. Volgens de bedrijven zijn de aanlegkosten laag en door het ecologische filter zijn de onderhoudskosten nihil.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel