Gralike uitgenodigd voor gesprek bij kardinaal Eijk

Dronten 5 juli 2015
Transgender Rhianna Gralike is samen met andere bestuursleden van de Norbertusparochie uitgenodigd voor een gesprek met kardinaal Eijk in Utrecht. Per mail heeft pastoor Boogers aan Gralike laten weten dat bij het gesprek alle gebeurtenissen van de afgelopen tijd op een rij worden gezet.

Reactie Gralike
Gralike laat weten niet op de uitnodiging in te gaan. "De heer Eijk is welkom nadat hij telefonisch een afspraak met mij heeft gemaakt voor een nieuwe datum in Dronten en verklaart mij te accepteren en respecteren als vrouw".

Ophef
Afgelopen week werd bekend dat de Drontense Rhianna Gralike wordt ontslagen als penningmeester van de Norberusparochie in Dronten omdat ze vroeger een man is geweest. De pastoor van Dronten heeft dat niet bij de kardinaal gemeld toen hij haar voordroeg als penningmeester. Hij dacht dat dat niet ter zake deed. Nu is hij van mening dat de levensstijl van Gralike niet bij de leer van de kerk past.

GroenLinks
GroenLinks Dronten is verbijsterd over het ontslag van Rhianna Gralike als penningmeester van de Norbetusparochie in de gemeente. De politieke partij roept andere partijen en het college van burgemeester en wethouders in Dronten op, om het ontslag van Gralike publiekelijk af te keuren.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer