Papieren halfuurkaartje verdwijnt uit stadsbus

ALMERE • Ma 6 juli 2015 | 10:47 • Maandag 6 juli 2015 | 10:47
De papieren buskaartjes waar je een half uur mee kan reizen verdwijnen uit de Almeerse stadsbussen. Deze kaartjes worden vervangen door een 'wegwerp' ov-chipkaart. Dat zegt de gemeente Almere. De prijs van het kaartje verandert niet.

Het veranderen van de kaartjes gebeurt op verzoek van busvervoerder Connexxion. Net als nu kunnen de kaartjes bij de chauffeur worden gekocht. Reizigers moeten daarna direct inchecken met hun kaartje.

De overgang naar de wegwerpkaartjes kost 150.000 euro. Almere betaalt de helft van dit bedrag. In de aanloop naar de invoering van het nieuwe kaartje wordt er een proef gestart waarbij vijf chauffeurs de nieuwe kaartjes gaan verkopen. Uiterlijk 1 januari 2016 worden de kaartjes op alle bussen in gebruik genomen.

Vorig jaar verdween de papieren Maxx-kaart al uit de bussen. Daarmee kon je langer dan een half uur reizen met een stadsbus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel