Extra raadsvergadering over financiële situatie

LELYSTAD • Ma 6 juli 2015 | 12:27 • Maandag 6 juli 2015 | 12:27
De gemeenteraad van Lelystad houdt dinsdagavond een extra raadsvergadering over de financiële situatie van de stad. De vergadering komt er op verzoek van D66, CDA, Leefbaar Lelystad, Groen Links en de Inwonerspartij Lelystad.

Vorige maand kreeg de gemeente te horen dat ze dit jaar 1,9 miljoen euro minder krijgt uit het gemeentefonds dan verwacht. De vijf partijen willen weten hoe de gemeente dat gaat oplossen.

D66, CDA en Leefbaar Lelystad vinden dat burgemeester en wethouders de gemeenteraad te laat hebben ingelicht over de financiële situatie terwijl wethouder Fackeldey van Financiën al wel een brandbrief aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. De partijen willen dat het college direct na het reces met een voorstel komt om de begroting voor dit jaar aan te passen. De gemeente laat weten dat wethouder Fackeldey momenteel zelf in het buitenland verblijft en niet bij de raadsvergadering kan zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel