Flevolanders krijgen slimme meters

FLEVOLAND • Di 7 juli 2015 | 20:54 • Dinsdag 7 juli 2015 | 20:54
Drie buitenlandse fabrikanten gaan de komende jaren zes miljoen slimme meters leveren aan de Nederlandse beheerders van elektriciteit- en gasnetten Liander, Stedin, Delta Netwerkbedrijf en Westland Infra. Zij kregen de opdracht van circa 470 miljoen euro na een Europese aanbesteding.

Liander gaat de slimme meters ook leveren aan klanten in Flevoland. De drie leveranciers zijn het Zwitserse Landis+Gyr, het Deense Flonidan en het Sloveense Iskraemeco. De Nederlandse netbeheerders maakten dat dinsdag bekend.

Tot en met 2020 krijgen alle huishoudens en kleine bedrijven zo'n slimme meter aangeboden. De vier netbeheerders beheren de elektriciteit- en gasnetten in ongeveer tweederde van Nederland. Met de slimme meter krijgen klanten om de maand een overzicht van hun energieverbruik. Het apparaat kan op afstand worden afgelezen. Meterstanden doorgeven, is niet meer nodig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel