Tbs en cel voor wurgen slachtoffer

LELYSTAD • Wo 8 juli 2015 | 14:34 • Woensdag 8 juli 2015 | 14:34
Een 36-jarige man uit Lelystad is in hoger beroep veroordeeld tot 9 jaar cel en tbs voor het wurgen van een vriend met het snoer van een boormachine.

De strafzaak, de zogeheten Jolmoord, diende voor de tweede keer in hoger beroep bij het hof in Leeuwarden. Die veroordeelde de verdachte in 2013 al eens tot 12 jaar en tbs. De Hoge Raad in Den Haag vond echter dat de veroordeling voor moord onvoldoende gemotiveerd was. Het hof veroordeelt de verdachte nu voor gekwalificeerde doodslag en spreekt hem vrij van moord. Er is sprake van gekwalificeerde doodslag als het slachtoffer om het leven wordt gebracht om een ander misdrijf te verhullen.

De verdachte wilde van het slachtoffer geld hebben om drugs te kopen. Toen deze weigerde, wurgde de verdachte hem met een snoer dat hij afknipte van een boormachine. Het hof legt een lagere straf op, omdat de rechters het belangrijk vinden dat de verdachte snel een behandeling krijgt in een tbs-kliniek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel