Plan huisvesting migranten verrast raad

Lelystad 9 juli 2015
Plan huisvesting migranten verrast raad
De meeste fracties in de Lelystadse gemeenteraad zijn verrast over het plan om in de voormalige rechtbank in het Lelycentre 325 arbeidsmigranten te huisvesten. Twee projectontwikkelaars hebben vergunningen aangevraagd om het verpauperde kantoorgebouw voor bewoning geschikt te maken.

Hoewel het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad op 24 juni had geïnformeerd, zegt een aantal partijen het plan onvoldoende te kennen om inhoudelijk te reageren. Leuc en GroenLinks waren wel op de hoogte en bezochten vorige week als enige een info-avond. Beide partijen zijn vooralsnog positief over het voorstel, omdat het een oplossing biedt voor seizoenwerkers en het leegstaande gebouw.

De Inwonerspartij, D66 en Leefbaar Lelystad willen na het reces in de raad over het plan praten, hoewel het college van b en w formeel de raad niet hoeft te vragen om verandering van de bestemming van het gebouw. De Inwonerspartij wil weten in hoeverre het plan een oplossing kan zijn voor het tekort aan huisvesting voor jongeren, ouderen en asielzoekers met een verblijfsvergunning in Lelystad.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer