Burgemeester: "Doe aangifte tegen vuurwerkafstekers"

URK • Di 14 juli 2015 | 20:42 • Dinsdag 14 juli 2015 | 20:42
Burgemeester Pieter van Maaren roept Urkers op om aangifte te doen tegen de mensen die geregeld vuurwerk afsteken in het dorp. In een verklaring laat hij weten dat de gemeenschap haar verantwoordelijkheid moet nemen. "Alleen in gezamenlijkheid kunnen we dit oplossen. Het is een zaak van de hele gemeenschap Urk", schrijft Van Maaren.

Vorig jaar raakte Urk in de ban van de wekelijkse illegale vuurwerkshows. Drie weekeinden lang werd in de nazomer zwaar vuurwerk afgestoken. Na een periode van stilte was het afgelopen vrijdag weer raak. Dit keer in de buurt van het industrieterrein in het dorp.

De burgemeester vindt de vuurwerkshows onacceptabel en vindt dat degenen die er verantwoordelijk voor zijn zich aan de wet moeten houden. Van Maaren zegt dat de politie wel vermoedelijke daders op het spoor is, maar dat er tot nu toe onvoldoende bewijs is voor vervolging.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel