Onzekerheid over toekomst Willem Barentsz

LELYSTAD • Zo 19 juli 2015 | 19:02 • Zondag 19 juli 2015 | 19:02
Het is onzeker wat er gebeurt met restaurant Willem Barentsz in het Natuurpark Lelystad. De uitbater van het restaurant, zorgorganisatie Omega Groep, heeft ontslag aangevraagd voor de tien vaste werknemers en zes inhuurkrachten. Ook is de huur per 31 december opgezegd.

Omega nam het restaurant in 2013 over om er dagbesteding aan te bieden aan mensen met een beperking. Naast het vaste personeel waren er vorig jaar zo drie mensen aan het werk, die Omega kreeg toegewezen via het Zorgkantoor van de zorgverzekeraars.
Sinds dit jaar valt dagbesteding onder de gemeente, die contracten heeft gesloten met hoofdaannemers Triade en Kwintes. Met Omega is er voor deze vorm van zorg geen contract. Daarom is er bij Willem Barentsz niemand meer als dagbesteding aan het werk.

Omega vindt het niet haar taak om Willem Barentsz als gewoon restaurant te exploiteren en wil er daarom van af. Het UWV heeft de ontslagaanvraag in beraad. Het Flevo-landschap betreurt het als het restaurant zou sluiten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel