FestivAlly op de Grote Markt gaat niet door

Almere 22 juli 2015
Het muziekfestival FestivAlly dat op 29 augustus op de Grote Markt in Almere gepland stond gaat niet door. Dit omdat de gemeente geen vergunning heeft afgegeven. De organisator van het evenement, Jerry Schröder, zegt teleurgesteld te zijn.

In eerste instantie stond FestivAlly gepland op 11 juli, maar de organisatie vergat te antwoorden op een brief waardoor de vergunning niet op tijd rond kwam. De hoop was dat dit wel zou lukken voor 29 augustus. Toch voldoet de organisatie volgens de gemeente ook nu niet aan de eisen.

Dinsdag kwam FestivAlly in opspraak omdat rapper Lil Kleine aangaf dat het evenement ten onrechte aangaf dat hij er zou optreden. "De organisatie maakt nu al weken promotie met mijn naam, terwijl ik hier helemaal NIET geboekt ben." schreef de rapper van 'Drank & Drugs' op zijn Facebook-pagina.

Volgens FestivAlly was Lil Kleine in eerste instantie wel geboekt voor 11 juli, maar is men vergeten zijn naam van de flyer af te halen toen het festival verzet werd naar 29 augustus.

FestivAlly benadrukt dat iedereen die een kaartje gekocht heeft zijn of haar geld terug krijgt. Dit gaat echter niet automatisch; mensen moeten zelf contact opnemen met ticketbureau Ticketscript om dit voor elkaar te krijgen.

De organisatie hoopt dat het festival in het najaar of volgend jaar alsnog kan plaatsvinden.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer