'Surinaamse band moet afstand nemen van anti-homo lied'

ALMERE • Wo 22 juli 2015 | 14:08 • Woensdag 22 juli 2015 | 14:08
De Surinaamse muziekband Hakuna Matata Gang moet voor woensdagavond publiekelijk afstand nemen van het omstreden lied over homo's. Zo niet, dan wordt het optreden komende vrijdag in de Almeerse Club Jiggerz afgeblazen. Dat zegt de eigenaar Jerry Schröder van de club aan de Grote Markt.

De muzikanten kwamen in opspraak nadat homobelangenorganisatie COC zich verzette tegen een optreden van de band eerder deze maand in Almere. Eén van de nummers gaat over 'de kogel voor batty boys'. Batty Boy is een scheldwoord voor homo. De eigenaar eiste toen al dat het nummer niet die avond ten horen zou worden gebracht.

Club Jiggerz is niet bereikbaar voor commentaar. Het is onduidelijk of de band van plan is om publiekelijk afstand te nemen van het lied. Eerder zei de clubeigenaar dat de bandleden niet beseffen dat een dergelijke tekst zoveel impact heeft in Nederland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel